HondenSpiegel

Opleiding SpiegelTrainer

De opleiding SpiegelTrainer van Kop tot Staart is een reis vol welzijn, maatwerk en eigenheid, van zowel de mens als de hond. Het is een krachtige professionaliseringsslag voor iedereen die met een hond zijn/haar werk wil verdiepen en verbreden.

Je gaat een jaar met ons op reis

Jij en je hond gaan een jaar lang met ons op reis. Een reis vol persoonlijke én professionele groei. Jullie ontwikkelen een eigen stijl in samenwerken met een coachee of cliënt.

We bieden een opleiding waarin je doet, ervaart en beleeft. De lesdagen zijn een combinatie van theorie en praktijk, tussen de lessen door werken jij en je hond aan praktische opdrachten in je eigen (werk)omgeving. Reflectie op je eigen handelen en ontwikkeling, ondersteund door feedback van docenten en medecursisten, zorgt voor een verbreding en verdieping van jouw leerproces.

Jouw hond gaat vanaf dag één mee in jouw ontwikkeling tot SpiegelTrainer. Op sommige dagen is hij daadwerkelijk mee naar de leslocatie, op andere dagen is hij er in gedachten bij. Op de dagen dat je hond niet fysiek aanwezig is, werken we met de honden van HondenSpiegel.

Alles wat jullie dit lesjaar ondernemen staat in het teken van jullie reis. Al jullie ervaringen zijn bouwstenen waarmee jullie zullen uitgroeien tot een krachtig team.

Voor wie is onze opleiding geschikt?

Onze opleiding is geschikt voor iedereen die beroepsmatig mensen begeleidt en deze begeleiding wil versterken met het inzetten van hun hond.

In ons team van gediplomeerde SpiegelTrainers vind je coaches, therapeuten, behandelaren, HR professionals, begeleiders, hondengedragsdeskundigen, counselors en hulpverleners.

SpiegelTrainer & Hond: Een daadkrachtig team

In de jaaropleiding groeien jij en je hond uit tot een daadkrachtig team. Jullie leren samen te werken in sessies met cliënten, van hulpvraag tot afronding. Met de spiegel van jouw hond, in combinatie met jouw kennis en vaardigheden, ontwikkelen jullie een eigen unieke werkwijze.

Je krijgt verdiepende kennis over het begeleiden van mensen, over hondengedrag en het welzijnsgericht samenwerken met honden. In praktische lessen ontdek en ervaar je hoe je een veilige driehoek tussen Cliënt – Hond – SpiegelTrainer creëert.

Jullie aanbod is uniek

Hoe jouw hond gaat werken in de driehoek is maatwerk. We kijken naar de eigenheid van de hond en naar jouw kwaliteiten en deze worden gedurende de jaaropleiding ontwikkeld. Deze combinatie van eigenheid en kwaliteiten bepaalt hoe jullie werkwijze uiteindelijk wordt.

Met een open hart,
vanuit je innerlijke kracht én
op jouw eigen unieke wijze samen met je hond de ander begeleiden bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

Snuffeldag

Heb je met interesse de informatie over onze jaaropleiding gelezen?
Zie jij jezelf al met jouw hond samenwerken?
Kom dan zeker naar de Snuffeldag!

Op deze dag vertellen we je over de jaaropleidiing SpiegelTrainer van Kop tot Staart en geven we inzicht in onze lesonderdelen. Je gaat doen en ervaren! Precies zoals dat in de jaaropleiding ook gebeurt.

Je stapt in de wereld van HondenSpiegel op onze unieke locatie midden in de natuur. De honden laten je kennismaken met hun wijze lessen en jij beleeft wat wij, de docenten en de honden, jou te bieden hebben.

Op deze dag:

  • Ontmoet je de docenten
  • Beleef je het samenwerken met onze honden
  • Ervaar je HondenSpiegel, de locatie en de werkwijze
  • Ontdek je of onze jaaropleiding bij jou past. 

Onze opleiding is een specialisatie voor coaches, therapeuten, hulpverleners, HR professionals, zorgverleners, docenten en ieder die op een andere wijze professioneel met mensen werkt.

De Snuffeldag wordt meerdere keren per jaar verzorgd.

Docenten team

In de jaaropleiding word je begeleid door Corien Vallinga, Zaza van Koningsbrugge en Marleen van Baal. Alle drie hebben ze grote passie voor honden, mensen, de natuur. Elk van hen werkt vanuit eigen expertise en ervaring, samen bieden zij een rijk palet aan van theorie, praktijk en anders leren kijken én voelen.