Over Corien

Wie ben ik?

Als kleuter wilde ik van alles weten en vroeg ik honderd uit.
Als kind onderzocht ik van alles. Nieuwsgierig van aard, wilde ik zelf ontdekken én ervaren.

De wetenschap trok hierdoor mijn aandacht. Jarenlang heb ik mijn nieuwsgierigheid kunnen bevredigen in mijn fascinatie voor ziekteprocessen in het lichaam. Ik deed in allerlei vormen onderzoek naar humane ziektebeelden als reumatoïde artritis en astma. Nadat een andere deur was open gegaan, heb ik na 10 jaar deze deur gesloten.

Een deur samen met mijn eerste twee honden. Om met hen een fijne relatie op te bouwen ging ik naar een hondenschool. Weliswaar een bijzondere in die tijd, want ik zou gaan leren wat mijn honden nodig hadden van mij.

Toen Bets Engel, de toenmalige eigenaresse, begon te vertellen over wat ze deed in haar andere bedrijf HondenSpiegel, maakte mijn hart een sprongetje! Ik was zelf leidinggevende en zag direct de waarde van een hond als spiegel. Zelf ervaren en ontdekken paste helemaal bij mij.

Van het een kwam het ander. Ik werd intern opgeleid en volgde de nodige opleidingen en cursussen. Het echtpaar Engel volgden hun hart en gingen emigreren. Daarmee werden beide bedrijven en de gehele roedel honden overgenomen en ben ik op deze prachtige plek gaan wonen en werken.

Mijn levensmotto ʹAlles mag er zijn en niets is te gekʹ heeft mij geholpen om dit nieuwe avontuur in mijn leven aan te gaan. Ik verwonder me en daag mezelf uit hoe ik het onmogelijke toch mogelijk kan maken.

Ik sta midden in het leven …

Als moeder van drie opgroeiende kinderen, om ze te laten ontdekken wie ze zijn.
Als ondernemer samen met mijn honden, om meer bewustzijn te creëren bij de mensheid.
Als levensgenieter beleef ik de dans van het leven, luister ik naar de melodie van de muziek en geef ik gehoor aan de lessen die er zijn.

Ik woon midden in én samen met de natuur. Ik leef met de dieren, de maan, de zon, de sterren en de stille kracht van al wat er is.